Virtual Daily Learning Schedule

Monday Schedule ~ All Grades

  • 8:30-11:00 - Intervention/Asynchronous Assignments

Tuesday - Friday Schedules

Kindergarten

9:00-9:20           

  • Breakfast Bunch and Tech Troubleshooting with Classroom Teacher

9:20-9:45           

  • Morning Meeting

9:45-10:10        

  • Writing

10:10-10:25       

  • Bathroom/Dance/Name Play Break

10:25-10:55      

  • Reading

10:55-11:00

  • Morning Closing for Lunch

11:00-12:00       

  • One-on-One Assessments and Small Group Instruction

12:00-1:00       

  • Lunch/Independent Choice

1:00-2:00           

  • Math

2:00-2:10

  • 10 Minute Break

2:10-2:45            

  • Science/Social Studies and Closing Circle

2:45-3:15

  • Specials

3:15-4:05          

  • Independent/Family Choice Time (No Screens)

1st Grade

9:00-9:20           

  • Tech Troubleshooting with Classroom Teacher

9:20-9:40           

  • Morning Meeting

9:40-10:45        

  • Language Arts Workshop

10:45-10:55

  • 10 Minute Break

10:50-12:00

  • Small Group Instruction for All

12:00-1:00

  • Lunch and Independent/Family Choice Time

1:00-1:30            

  • Science/Social Studies

1:30-1:40

  • 10 Minute Break

1:40-2:45

  • Math and Closing Circle

2:45-3:15

  • Specials

3:15-4:05          

  • Independent/Family Choice Time (No Screens)

2nd Grade

9:00-9:20           

  • Tech Troubleshooting with Classroom Teacher

9:20-9:40           

  • Morning Meeting

9:40-10:40        

  • Small Group Instruction for All

10:40-10:50

  • 10 Minute Break

10:50-12:00

  • Language Arts Workshop

12:00-1:00

  • Lunch and Independent/Family Choice Time

1:00-2:00           

  • Math

2:00-2:10

  • 10 Minute Break

2:10-2:40

  • Specials

2:40-3:15

  • Science/Social Studies and Closing Circle

3:15-4:05          

  • Independent/Family Choice Time (No Screens)

3rd Grade

9:00-9:20           

  • Tech Troubleshooting with Classroom Teacher

9:20-9:40           

  • Morning Meeting

9:40-10:15    

  • Science/Social Studies

10:15-10:50

  • Small Group Instruction for All

10:50-11:00

  • 10 Minute Break

11:00-12:00

  • Language Arts Workshop

12:00-1:00

  • Lunch and Independent/Family Choice Time

1:00-2:05    

  • Specials OR Small Group Instruction

2:05-2:15

  • 10 Minute Break

2:15-3:15

  • Math

3:15-3:25

  • Closing Circle

3:25-4:05          

  • Independent/Family Choice Time (No Screens)

4th Grade

9:00-9:20           

  • Tech Troubleshooting with Classroom Teacher

9:20-9:40           

  • Morning Meeting

9:40-10:40

  • Math

10:40-10:50

  • 10 Minute Break

10:50-12:00

  • 30 Minute Specials/Small Group Instruction for All Students not in Band or Orchestra on a given day

12:00-1:00

  • Lunch and Independent/Family Choice Time

1:00-1:35   

  • Science/Social Studies

1:35-1:45

  • 10 Minute Break

1:45-2:45

  • Language Arts Workshop

2:45-3:15

  • Small Group Instruction for All

3:15-3:25

  • Closing Circle

3:25-4:05          

  • Independent/Family Choice Time (No Screens)

5th Grade

9:00-9:20           

  • Tech Troubleshooting with Classroom Teacher

9:20-9:40           

  • Morning Meeting

9:40-10:45

  • 30 Minute Specials/Small Group Instruction for All Students not in Band or Orchestra on a given day

10:45-10:55

  • 10 Minute Break

10:55-12:00

  • Math

12:00-1:00

  • Lunch and Independent/Family Choice Time

1:00-2:00 

  • Language Arts Workshop

2:00-2:10

  • 10 Minute Break

2:10-2:45

  • Science/Social Studies

2:45-3:15

  • Small Group Instruction for All

3:15-3:25

  • Closing Circle

3:25-4:05          

  • Independent/Family Choice Time (No Screens)